Energibesparelse

Fjerde energikonference er på Fyn den 2. februar

Publiceret 26-01-2023

Skoleindkøb og samarbejdspartner Nordjysk Energirådgivning inviterer for fjerde gang til Energikonference for alle efterskoler, højskoler og andre frie skoler

På energikonferencen torsdag den 2. februar 2023 på Den frie Lærerskole i Ollerup ved Svendborg vil der være introduktion til styring af skolens energiforbrug, energiformer, besparelser og finansiering. I kan møde fagfolk og blive inspireret.

Konferencen er åben for alle frie skoler. Der er gratis deltagelse for deltagere fra skoler, som er medlem af Skoleindkøb. For deltagere fra andre skoler vil der være et deltagergebyr svarende til de praktiske omkostninger på dagen.

Eftersom det foregår på en skole, hvor Nordjysk Energirådgivning har installeret energistyring, er der lejlighed til at se systemet i praksis og høre om skolens erfaringer. Det er skolens pedel, som i den forbindelse viser rundt skolen og fortæller om anvendelsen af systemet og de opnåede energibesparelser.

Programmet kommer omkring følgende emner:

 • Energirådgivning og baggrund for valg af forskellige tiltag
  Nordjysk Energirådgivning introducerer den energirådgivning, de yder, og deres særlige erfaring med de frie skoler.
 • SALUS energistyringssystem til styring af varme, lys, røgalarmer mv. samt tilbagebetalingsmodel.
 • Solceller
  Introduktion til etablering af solceller, mulige placeringer, tilpasning til behov samt økonomi.
 • Varmepumper
  Introduktion til varmepumper, herunder typer, muligheder, elforbrug og besparelser.
 • Finansiering
  Leasing-muligheder og krav til skolen i forbindelse med leasing.

Der vil mod slutningen være workshops, hvor der er lejlighed til at besøge det eller de emner, som er blevet introduceret i løbet af dagen.

Invitation og tilmelding

Energien i fokus for 4. gang

Ingen tvivl om at stigende energipriser og lysten til mere miljøvenlig adfærd har gjort energi til et brændvarmt emne for vores skoler.

Skoleindkøb og Nordjysk Energirådgivning holdt første gang energikonference sammen i maj 2022 på Askov Høj- og Efterskole. Med to efterfølgende konferencer andre steder, forsøger vi at gøre deltagelse attraktivt for så mange frie skoler i hele landet som muligt.

Denne gang er turen kommet til Fyn, og uanset hvor man selv holder til, er man selvfølgelig velkommen til at komme på besøg på Den frie Lærerskole på Sydfyn.

Nordjysk Energirådgivning har en lang referenceliste fra opgaver netop på de frie skoler.

Som medlem af Skoleindkøb drager man fordel af en indkøbsaftale med Nordjysk Energirådgivning, men uanset om skolen er medlem eller ej, kunne det måske friste at aftale et uforpligtende besøg af de dygtige rådgivere til vurdering af mulige energibesparelser eller omlægning af energikilder på skolen?

Mød dem på energikonferencen eller kontakt Thomas og Peter i Nordjysk Energirådgivning på mail njer@outlook.dk eller tlf. 6179 5002.