Indeklima-måling

Enkel måling på indeklimaet

Publiceret 07-04-2022

Skoleindkøb samarbejder med IoT Fabrikken om trådløse indeklima-målere

Få bedre arbejdsmiljø for lærere og elever - stort set uden at røre en finger!

Se video om indeklima-måling

IoT Fabrikken har bygget en trådløs sensor, der hedder RoomAlyzer, og som både måler på indeklima samt brug af jeres lokaler (klasseværelser, haller, møderum mm.). Den er unik, fordi den hverken kræver wifi (sender via narrow band) eller strøm - og fordi den afleverer data på en enkel og overskuelig måde direkte til dig via en app og computer.

Du skal ikke gøre andet end at sætte den op og hente en app. Så sender systemet dig en rapport og holder øje med dine lokaler. Den trådløse måler er let at flytte rundt og kan fx ophænges på velcro til de rum, hvor man har brug for hjælp til bl.a. udluftning og sikring af et godt arbejdsmiljø for elever og lærere.

Gør noget ved indeklimaet på din skole - nemt og med det samme

Du kan gøre rigtigt meget ved dit indeklima med få midler. Med RoomAlyzer kan du handle på:

• Har vi for meget CO2 og VoC…? 3 x 10 minutters udluftning er ofte nok til at øge trivslen markant. Du kan med det samme se, hvor meget det hjælper i systemet.
• Har vi det for varmt? Kan vi skrue ned til 22 grader og få bedre undervisning samtidig med, at vi sparer og er bæredygtige? Bare 1 grad sparer 5% af varmeregningen.
• Se, hvordan dit fugt-niveau er, og luft ud, så du ligger i nærheden af 50% og sikrer dig mest muligt imod vira og smitte.
• … Og lad dine lærere og elever bruge data i undervisning om indeklima og gode, grønne løsninger.
• Det er også god dokumentation over for arbejdsmiljørepræsentanter og tilsynet.

Forbyg også skimmelsvamp, FØR det bliver dyrt og bøvlet. Sensoren kigger på dit indeklima og siger til, hvis du er i fare for at udvikle skimmelsvamp. Også i kældre mm. Skimmelmodulet er en tilkøbsløsning, men indgår i Skoleindkøbs særpriser for en 3-årig aftale.

Et andet aspekt, som målerne kan være en hjælp til, er at få brugt sine lokaler mest muligt. RoomAlyzer viser, hvor meget og hvornår det enkelte lokale med en måler i, bliver brugt: Data du kan omfordele og også gøre rent efter.

Hvem bruger sådan en løsning…? Det gør alle fra Osted og Alterna Efterskoler til 48 kommuners folkeskoler, gymnasier, VUC’er, tekniske skoler, erhvervsakademier og universiteter. Løsningen kan skaleres til skolen efter størrelse og behov.