Sundt og friskt vand i skolen uden plastaffald

Publiceret 01-06-2021

Skoleindkøb har lavet aftale med Waterrex som sælger (og udlejer) drikkevandskølere/ vandautomater i hele landet.

Sundt og friskt vand, intet plastaffald.

Berøringsfri vandkøler
Berøringsfri vandkøler

Virksomhedens mål er at få drikkevandskølere og vandautomater ud til alle virksomheder og institutioner, så medarbejdere, kunder og gæster nemt og bekvemt kan få koldt drikkevand. Vand er en essentiel del af vores krop og giver fornyet energi til hjernen.

Med de berøringsfrie drikkevandskølere kan man mindske smittespredning på skolen. Du skal blot placere din finger 1,5 cm fra knappen for at tappe iskoldt drikkevand fra maskinen (der findes også modeller med fodpedal). Og du bestemmer selv, om du vil drikke vand med eller uden brus.

Hvis skolen har et fokus på bæredygtigt forbrug, giver det god mening at udskifte plastikflaskerne med vand direkte fra vores fine postevand. Først og fremmest slipper vi for engangsplastikflaskerne, men det er også generelt set sundere og friskere vand. Vand på flaske har en lang holdbarhed på op til flere år, hvilket betyder, at flaskerne kan indeholde en masse bakterier, kim og afsmittende stoffer fra plastflaskerne. Der er andre regler for fødevarer end for vores grundvand, og derfor er det tilladt at sælge postevand på flaske som ikke overholder grænseværdierne i vand fra hanen (kilde : Danmark Naturfredningsforening)

Anbefalingen er klar, elever bør drikke vand fra hanen. Det er renere og ofte mere kalkholdigt end vand på flaske. Vand er elementært for din sundhed og helbred - men mange drikker slet ikke nok vand. Faktisk anbefales det at drikke 2-3 liter vand om dagen, og mere hvis du træner meget.