Skal der insekter på menuen?

Publiceret 17-05-2021

Det er god grund til af spise insekter som mad.

Insekterne har et højt indhold af proteiner, aminosyre, vitaminer og mineraler, og forskning har vist, at de har et højt indhold af antioxidanter. De er også rige på omega 3, 6 og 9. Og så smager de faktisk godt og kan have en nøddeagtig smag.

Bæredygtig føde - insektprotein

Insekter er blevet et spændende emne i køkkenet; et udvalg af melorme, buffalolarver, fårekyllinger og græshopper, der kan fås som fryse- og varmetørrede, og malet til mel. De kan også spises som de er, efter en kort opvarmning i ovnen ved 75°C. Produkterne er fødevaregodkendte og kvalitetssikret efter EU’s fødevare standarder.

Insekter er blandt verdens mest bæredygtige fødevarer, og nu har Skoleindkøb lavet en aftale med Insektprotein.dk.

Insektprotein hjælper med at aflaste miljøet, når det gælder CO2-udledning, foder-, vand- og pladsbehov. Opdræt af insekter har vist sig at være et miljøvenligt alternativ til traditionelle dyr; f.eks. kræver det kun en brøkdel af arealet at avle insekter. Verdens behov vokser for protein, mineraler og fedt, som netop insekter er rige på. FN’s organisation for fødevarer og landbrug har opfordret til, at flere mennesker begynder at spise insekter. Det kan bl.a. bekæmpe sult og mangelsygdomme.

Velbekomme!